23 november 2009

"Kiiresti" ära kulunud tööriided, -jalatsid jmt

Aeg-ajalt tuleb mulle tagasiside varustajatelt, et see või teine tööjalats või töörõivas peab maru vähe vastu - poole aastaga on töötaja selle ribadeks kandnud.
Kui toote kasutustingimused on rasked, siis on kiire kulumine ka täiesti mõistetav aga kui sama toode kestab teisestes firmades analoogsetes tööoludes enam kui aasta siis peab "viga" otsima ikagi kasutajas.

Kogenud varustajad on asja nö läbi hammustanud - töötaja kes saab uue jalasti, töörõiva vmt ei hakka oma töökohal kasutama uut asja vaid kasutavad edasi oma vana varustust. Lõpuks saabubki aeg kui see väljavahetamata varustus muutub kasutuskõlbmatuks ja öeldakse varustajale, et need "uued" riided või jalatsid ei pidanud üldse vastu.

Lahenduseks sellisele olukorrale on kas kasutatud toode töötaja käest ära korjata või anda töötajatele varasemast erinev toode, nt uut värvi või analoogne teine mudel.
Kuigi kasutatud kaitsevahendite töötajatelt tagasikorjamine nõuab lisa tööd (kulutusi) annab see siiski päris suure kokkuhoiu töökohtadel kus esineb kaitsevahendite kojuviimist. Seda eriti suurtes ettevõtetes kus on raske jälgida kaitsevahendite (eriti nt tihedalt vahetatavad töökindad) vahetamissagedust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar